• Suomeksi
  • In English
  • ΠΟ-РУCCКИ
Etusivulle
GENETRADE wood products
SAUNATUOTTEET 

Saunatuotteet

Genetradella on laaja saunatuotteiden tarjonta. Se on lähtökohtaisesti volyymitalo, joka tarjoaa tehokkaasti ja edullisesti suuria määriä kysytyimpiä standardimittoja.

Tuotteita on kolmea laatua: A-, B- ja A/B-laadut. Ilmeikkäät ja värikkäät B-laadut ovat olleet suosittu vaihtoehto varsinkin leppätuotteissa. A-laatu on tasavärisempää.

A-LAADUT

Haavassa A-puoli on oksaton eikä sydänväriä esiinny. Puutavara on kauttaaltaan tasaisen valkoista.

Lepässä A-puoli on myös käytännössä oksaton. Siinä saattaa esiintyä vain pieniä helmioksia ja luonnollisia värivaihteluita. Yleisilme on silti tasavärinen ja puhdas.

Molemmissa puulajeissa sallitaan B-puolella oksia ja väriä sen verran, ettei se haittaa kappaleen teknistä laatua. B-puolelle, joka on normaalisti peitossa, sallitaan teknisesti harmittomia vikoja, jotta tuotteiden saatavuus ja niiden hinnoittelu pysyisivät järkevinä.

A/B-LAADUT

A/B-laadut ovat enimmäkseen leppää. Oksaisuudeltaan se on lähes samaa kuin A-laatu, mutta siinä on sallittu hieman enemmän tervettä oksaa. Suurin ero on väreissä, koska A/B-laadussa lepän luonnollista värivaihtelua on sallittu enemmän. Väri on silti luonteeltaan tasaista ja rauhallista.

B-LAADUT

B-laatuisissa leppätuotteissa on sallittu sekä terve sydänväri että isommatkin oksankohdat.

B-laatuisessa haavassa on sallittu lähinnä vain terveitä oksia, mutta ei sydänväriä.


Siirry sivun alkuun